Egészség

Iszonyú szél lesz holnap is, kiadták a figyelmeztetést

Kedden is viharos erejű szél tombol az országban, csak három megyére nem adtak ki figyelmeztetést.

Az ország nagy részén már hétfőn is nagyon erős szél tombolt, Budapesten tízméteres fa is kidőlt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint éjjel átmenetileg valamelyest veszít erejéből a szél, de kedden ismét viharossá fokozódik a légmozgás. 

A hegyvidéki területeken 100 kilométer/óra feletti széllökések is lesznek. A helyenként előforduló intenzívebb záporos (eső, havas eső, hódara, hó) csapadék környezetében szintén előfordulhatnak 80 kilométer/órát meghaladó szélrohamok.

A szél miatt csak három megyére nem adtak ki figyelmeztetést keddre:

Éjszaka csökken a felhőzet, kedden a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de a késő délutáni, esti óráktól az ország északkeleti felén megvastagszik a felhőzet. Éjszaka helyenként, napközben elszórtan zápor, hózápor előfordulhat. A nap második felében főként északkeleten lehet kisebb havazás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7 fok között valószínű, de az Északi-középhegység havas, szélvédettebb völgyeiben több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +6 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top