Egészség

Nagy a baj a fogászatokon, leállhat az ellátás

A közellátást végző fogorvosok demonstrációra készülnek, azt szeretnék, hogy rendezzék a finanszírozásukat.

Újabb tiltakozó akcióra készülnek a közfinanszírozásban dolgozó fogorvosok, már gyűjtik az aláírásokat. Elegük lett abból, hogy továbbra is hatalmas a finanszírozási különbség a fogászatok és a háziorvosi praxisok között – írja a Népszava.

A szervezők szerint a fogorvosok ellátmánya töredéke annak, mint amit a háziorvosok kapnak, és ezt még mindig nem rendezték. Ráadásul a fogorvosoknak jóval többet kell költeniük az ellátáshoz szükséges eszközökre.

Nagy Ákos, az Országos Alapellátási Szövetség fogászati alelnöke szerint azt várják tőlük, hogy a térítésköteles ellátásból szerzett jövedelmükkel támogassák meg a közellátást, amit nonszensznek nevezett.

Szerinte a fogászati kasszából 30 milliárd forint hiányzik, és ha a kormány nem rendezi a helyzetet, nem marad más, mint felmondani a közellátásra kötött szerződéseket.

Másfél évvel ezelőtt a fogorvosi körzetek harmada állt le három napra, most azonban ennél jóval hosszabb tiltakozást terveznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top