Egészség

A finneknél még fizetnek is a munkahelyi alvásért a dolgozóknak

A cél, hogy a túlhajtott dolgozók minél hatékonyabbak legyenek.

Trénerekkel gyakoroltatják a munkahelyi alvást egyes cégeknél Finnországban. A cél, hogy a túlhajtott dolgozók minden délután pihenjenek egy keveset, legalább egy órát – írja a napidoktor.hu.

Az alvásszakértők véleménye szerint egy 20-30 perces délutáni alvás csodákat művel az emberi szervezettel, újra erőre kapunk tőle, és a nap további részében jóval tevékenyebbek leszünk a hatására. Vagyis a délutáni alvástól a dolgozók hatékonyabbak lesznek, ez pedig a munkáltatóknak is érdekük.

A hírek szerint most egyre több munkaadó fontolgatja, hogy a napi rutin részévé tegye a délutáni alvást. Ezt az ötletet a túlhajtott dolgozók érdekeit képviselő finn szakszervezetek is támogatják.

Érdekes módon éppen a dolgozók számoltak be nehézségekről a kísérlet kapcsán. Sokak számára ugyanis nem könnyű a délutáni szünet, nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy félbehagyják a munkát és egyszer csak félrevonuljanak pihenni. Ebben segítik őket a trénerek.

Kiemelt kép: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top