Egészség

Ezért ne adj pattogatott kukoricát 5 év alatti gyereknek

Egy anya a saját kisfia történetével szeretné figyelmeztetni a szülőket a veszélyre.

Figyelemfelhívásként osztott meg egy ijesztő történetet egy édesanya a Facebookon. Nicole Johnson Goddard azt írta, hogy az egyik hétvégén a család filmet nézett, és pattogatott kukoricát ettek. A harmadik, legfiatalabb gyerek, Nash is evett a popcornból, de egy falatot félrenyelt.

Az enyhe fulladozás hamar elmúlt, a szülők megnyugodtak, hogy a fiúnak sikerült lenyelnie a kukoricát. Egyedül azt volt furcsa nekik, hogy a film végére a gyerek elkezdett köhögni. A köhögés másnapra sem múlt el, ami már aggasztotta az anyát. Egy nappal később Nash belázasodott, és nehezen vette a levegőt.

Bevitték a kórházba, ahol megvizsgálták. Kiderült, hogy a kisfiú leszívta a tüdejébe a pattogatott kukoricát, ezért tüdőgyulladása lett. Az orvos 6 kukoricadarabot szedett ki Nash tüdejéből.

A gyulladás azonban olyan súlyos volt, hogy az orvos nem volt biztos benne, hogy minden darabkát sikerült eltávolítania. Egy második beavatkozásra is sor került, és további popcorndarabokat vett ki.

A gyerek végül rendbe jött, és hazaengedték. Az édesanya azt írja, ha nem bízott volna az ösztöneiben, akkor sokkal nagyobb baj is történhetett volna. Az eset után viszont azt javasolja minden szülőnek, hogy ne adjanak pattogatott kukoricát az 5 évesnél fiatalabb gyerekeknek.

(CaféMom)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top