Egészség

Elájult, aztán nem emlékezett többé a legutóbbi 38 évre

Amikor magához tárt az ájulásból, azt hitte 1980-at írunk. A férjét sem ismerte fel.

Tavaly októberben az 56 éves Kim Denicola bibliaórán vett részt a helyi templomban, amikor szörnyű fejfájást érzett, és a látása is elhomályosult. Felhívta a férjét, aki azt tanácsolta neki, hogy menjen be a sürgősségire. Az asszony el is indult, ám a templom parkolójában elájult.

Később, amikor a kórházban magához tért, a neki feltett kérdésekre csupa rossz választ adott. Azt hitte, 1980-at írunk, és Ronald Reagan az Egyesült Államok elnöke. Amikor a férje, akivel 17 éve él házasságban, megjelent a kórteremben, őt sem ismerte fel, sőt arra sem emlékezett, hogy egyáltalán férjnél van, és két gyermeket is szült.

Az utolsó dolog, amit fel tudott idézni, egy áramszünet volt, még 1980-ból. Az azóta eltelt 38 év teljesen törlődött az emlékeiből.

A nő az elmúlt hónapokban számos különféle vizsgálaton átesett, ám az orvosok sem képesek pontos magyarázatot találni arra, miért van emlékezetkiesése, ugyanis nem kapott stroke-ot, és agykárosodása sincs. Minden bizonnyal egy rendkívül ritka rendellenesség, úgynevezett tranziens globális amnézia alakult ki nála. Az ő esete azonban még az ebben szenvedők között is kirívónak számít, mivel rendkívül hosszú periódust felejtett el.

A hirtelen memóriavesztés ráadásul általában átmeneti, Kim Denicolánál azonban már 5 hónapja tart, és nem javul. Az asszony jobb híján újra felfedezi azokat a dolgokat, melyek kiestek neki az elmúlt 38 évből a hétköznapi dolgoktól kezdve a családján át az őt ért tragédiákig.

Igyekszik a lehető legjobbat kihozni a helyzetéből.

„Ha az emlékeim nem térnek vissza, majd újakat szerzek” – mondja.

via 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top