Egészség

„Sosem feküdtem le a férjemmel, mégis megszültem a közös gyerekünket”

A 30 éves indiai nőt még a vaginizmus sem tarthatta vissza attól, hogy valóra váltsa legnagyobb vágyát, és anya legyen.

Revati Bordawekar 2013-ban egy online társkeresőn ismerkedett meg későbbi férjével. Akkoriban még az Egyesült Államokban élt, ahonnan egy évvel később azért tért vissza Indiába, mert szerelme feleségül kérte őt. „Az igazság az, hogy már a házasságkötésünk előtt sejtettem, hogy a szexuális életünkkel lehetnek nehézségek, de nem mertem róla szólni a férjemnek” – idézi a fiatal nőt a Daily Mail című brit lap, aki 22 évesen, egy tampon felhelyezésekor szembesült azzal, hogy vaginizmusa van.

Mi az a vaginizmus?

A vaginizmus inkább pszichológiai probléma, kevésbé nőgyógyászati. Általában szexuális működési elégtelenséggel járó állapotnak a következménye, amelynél a nők nem tudják helyesen használni a hüvelyüket. Lényege, hogy a gát és a hüvely izmai görcsös állapotba kerülnek, ami miatt a hüvelybemenet beszűkül, lehetetlenné téve ezzel a behatolást, a szexuális együttlétet. (Forrás: Házipatika)

Akkor még persze nem tudtam, hogy a jelenséget, ami miatt képtelen voltam felhelyezni magamnak a tampont, így hívják. Túlságosan szemérmes és szégyenlős voltam ahhoz, hogy orvoshoz menjek a problémával. Reméltem, hogy egy idő után magától is elmúlik majd” – mondja, majd hozzáteszi, az igazi nehézségekkel az esküvője után kellett szembenéznie.

szex szülés vaginizmus

mediadrumworld.com / Revati Bordawekar

A szex kész gyötrelem volt. Annyira fájdalmas és kellemetlen volt, hogy egy idő után már nem is próbálkoztunk a férjemmel.” Revati ebben az időben orvostól orvosig járt, szeretett volna megoldást arra a problémára, ami akkor már évek óta megkeserítette az életét. „Madarat lehetett volna fogatni velem, mikor az orvosom közölte velem, hogy a vaginizmus gyógyítható. Vártam, hogy felír majd egy tablettát, vagy esetleg egy kenőcsöt, ehhez képest csak tanácsokat adott: hogy a közösülés előtt próbáljak ellazulni, igyak meg egy pohár bort, és használjak síkosítót.”

Revati elárulja, az orvos egyik javaslata sem hozta meg a várva várt eredményt. A fiatal nő a kudarcok hatására mély depresszióba zuhant, amin egyáltalán nem segített a tény, hogy legnagyobb vágya az volt, hogy anya lehessen. A házaspáron végül a mesterséges megtermékenyítés segített, ami 2018 második felében sikeresnek bizonyult.

Nem tagadom; kisírtam a szememet, mikor végre a kezembe vehettem a pozitív terhességi tesztemet” – emlékszik vissza élete egyik legboldogabb percére Revati, majd hozzáteszi, bár vaginizmusa miatt a kezelőorvosa először a császármetszést javasolta, a pár kislánya, Eva végül természetes úton született. „Bízom benne, hogy ez a fantasztikus élmény segíteni fog abban, hogy a jövőben a szexuális együttléttel se legyen többet problémám” – mondja Revati.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top