Egészség

Három órát várt a mentőre mozdulatlanul a 72 éves férfi

A mentők először azt mondták, kimennek érte, aztán átadták az esetet a krízisközpontnak.

Egy 72 éves hajléktalan férfi több mint 3 órát várt mozdulatlanul Budapesten, mire kiérkezett hozzá a mentő. Az esetről beszámoló Facebook-poszt szerint a férfi lába egy korábbi műtét miatt nagyon fájt, nem tudta mozgatni, gyakorlatilag mozgásképtelenül várakozott az utcán.

A 200 méterre található hajléktalanszállóig sem tudott elsétálni, és bár próbáltak onnan egy kerekesszéket kérni, nem kaptak segítséget. A mentőt először 16.21-kor hívták, ők azt mondták, hogy jönnek.

Az újabb hívás során kiderült, hogy az ügyet a mentők átadták a krízisközpontnak, de ott azt mondták, ők sem segítenek, hívják újra a mentőket. A járókelő, aki megírta az esetet, órákat állt a férfi mellett tehetetlenül. Végül 19.40-kor vitték el az idős férfit a mentők.

A mentőszolgálat az ATV-nek azt írta: „Az életveszély kizárható volt, akut egészségkárosodás sem merült fel, ezért először a közelben lévő szociális szolgálatot értesítették. Ők azonban a bácsi régóta fennálló ízületi fájdalmai miatt indokoltnak látták az orvosi vizsgálatot, ezért végül mégiscsak mentő ment az idős férfiért.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top