Egészség

Kanyarógyanú miatt intézkedtek a szombathelyi kórházban

Egy külföldön dolgozó férfinél kanyarót mutattak ki, és lehet, hogy egy betegszállító is elkapta a kórt.

Kanyarógyanús megbetegedés miatt rendeltek el látogatási tilalmat a szombathelyi Markusovszky Kórház infektológiai osztályán – erősítette meg az MTI-nek a kórház orvosigazgatója.

Káldy Zoltán tájékoztatása szerint egy Kazahsztánban dolgozó férfit vettek fel még március 30-án a Markusovszky Kórházba, akinél a vizsgálatok kanyarót igazoltak.

A beteget – aki már gyógyultan távozott a kórházból – elkülönítve kezelték, mindenkit beoltottak, aki ellátása során érintkezésbe kerülhetett vele. Ennek ellenére az egyik betegszállító belázasodott, és ezért most őt ápolják. 

A betegszállítónál még nem sikerült igazolni a fertőzést, a lázas állapot oka esetében lehet a védőoltásra adott immunválasz is.

A kórház által kiadott közleményben hangsúlyozták: a legnagyobb óvatosság elvét követve, folyamatosan együttműködnek a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával, velük együtt hozzák meg a szükséges döntéseket.

A megelőző intézkedések egyike, hogy látogatási tilalmat rendeltek el az infektológiai osztályon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top