Egészség

EKG-vizsgálat közben kapott infarktust

Felesége megható levélben mondott köszönetet a pécsi mentősöknek a gyors beavatkozásért.

EKG-vizsgálat közben kapott infarktust egy férfi. Óriási szerencséje volt, hogy már ott voltak nála a mentők – számolt be a Tények. Fájt a mellkasa, ezért hívta a 112-őt, a mentők pedig már elkezdték az EKG-vizsgálatot, amikor váratlanul összeomlott a keringése. Újraélesztették, majd a pécsi szívklinikára vitték, ahol 20 percen belül már szívkatéterezték is.

A férfi felesége levélben köszönte meg az életmentést. „Férjem az egész szituációt gyakorlatilag különösebb károsodás nélkül megúszta és a mai napon már velünk van. Szeretném köszönetemet kifejezni, mivel az adott helyzetben tanúsított magatartásuk, rutinjuk és szakmai hozzáértésük nélkül tragikusan végződött volna ez a történet. Az ellátás során mindvégig higgadtan, gyorsan, csapatként össze dolgozva kezelték a helyzetet és összességében olyan ellátást kapott, mely bárhol a világon megállta volna a helyét” – olvasható többek között a pécsi mentősöknek írt megható levelében.

Kiemelt kép: Tények videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top