nlc.hu
Egészség
Lebénult a pénztáros keze egy vásárló miatt

Lebénult a pénztáros keze egy vásárló miatt

A pénztárosként dolgozó asszony a mai napig fájdalommal él, s alig tudja mozgatni a kezét. Hosszú éveken át húzódó pereskedés után csak nemrég kapta meg a kártérítést.

Szinte lebénult a bal keze egy budapesti pénztárosnak, miután az egyik vásárló véletlenül rádobott egy 15 kilós zsákot – számolt be a Tények. A nő három év után is alig tudja megmozdítani a bal kézfejét.

Esztétikailag megmaradt a kezem, de túl sokat nem tudok vele csinálni” – árulta el az 59 éves asszony, akinek a 3 éve húzódó pere csak most ért véget. Mint mondja, egy türelmetlen vásárló rádobta a szalagra a 15 kilós kutyatápos zsákot, de nem vette észre, hogy a pénztárosnő keze éppen a szalag felé nyúl. A nő csuklója két helyen is eltört. „Azt éreztem, hogy nagyon lezsibbadt a kezem, és feldagadt. Jeleztem a vezetőmnek, ő is látta, hogy nagy a baj, úgyhogy rögtön orvoshoz küldtek” – mesélte az asszony. A kezét begipszelték, majd rehabilitációra járt, de a legnagyobb baj csak ezután következett: csontelhalás alakult ki a kezében, a mai napig fájdalommal él, s alig tudja mozgatni a kezét.

A hipermarket kezdetben nem akarta vállalni a felelősséget, pedig a sérült hölgy szerint munkahelyi balesetnek számít az ügy, hiszen munkaidőben és a munkahelyén sérült meg. A nő több millió forinttól esett volna el, ha nem kér segítséget mástól, másoktól: a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetéhez fordult. Egy éven át próbáltak megegyezni a hipermarkettel, nem sikerült. Végül bíróságra vitték az ügyet.

A sérült kezű asszonynak ez 3 évig tartott. Eddig leszázalékolási nyugdíjából élt. A kártérítést nemrég megkapta, ami nagy segítség a számára, de azt mondja, soha nem lesz már olyan az élete, mint a baleset előtt, mert örökre segítségre szorul.

Kiemelt kép: Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top