Egészség

Aloe vera – tényleg mindenre gyógyszer?

Mindenre biztosan nem megoldás, ezt már a legelején kijelenthetjük, de sok mindenre gyógyír lehet. Minden valamire való háztartásban ott figyel az ablakban egy cserépnyi aloe vera, várva a pillanatot, hogy bevessék. De mire is jó igazából ez a csodanövény?

Biztosan emlékszünk a Bazi nagy görög lagzi című filmben a főszereplő édesapja mindenre egy Windex nevű ablaktisztítót fújt, mondván majd az segít. Hát vannak ezzel így bizonyos nagymamák is, bármilyen baj, vagy gond esetén előrántanak egy darab aloe vera növényt, vagy az abból készült gélt, spray-t, esetleg italt. De tényleg ennyire univerzális az aloe vera?

Aloe vera külsőleg

Az eredeti aloe vera növény nedvének használata külsőleg ajánlott, eredményessége pedig használat közben már beigazolódott számtalan esetben. Ez a gyógynövény ugyanis hatásos gyulladáscsökkentő és immunerősítő. Az apróbb sebek esetében felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Alkalmazható égések, fagyások, pikkelysömör és ekcéma esetében. De elősegíti a rovarcsípés, horzsolás, hegek vagy begyulladt pattanások mielőbbi gyógyulását is.

Az aloe gél mire jó?

Az aloe vera gélt a növény filézésevel, annak belsejéből nyerik. Aloe gélt fogyasztva egyesek a gyomorpanaszaik megszűnéséről számoltak be. Ez valószínűleg a gyulladáscsökkentő hatásnak köszönhető, amit a gyomor nyálkahártyáján fejt ki a gél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top