Egészség

4 természetes módszer a striák ellen

A narancsbőr mellett, a stria a nők legnagyobb rémálma, a férfiaknak meg gyakran fogalmuk sincs róla, mit is ez. A terhességi csíkoknak is nevezett bőrprobléma korántsem a várandós nők kizárólagossága. Korra való tekintet nélkül bárkit érinthet. De szerencsére léteznek természetes módszerek, melyekkel halványítani lehet a megrepedezett csíkokat.

A striák tehát életkortól ugyan függetlenül csaphatnak le, de kialakulásukban szerepet játszik az egyéni hajlam és a hirtelen jött súlynövekedés is. Ezek a kellemetlen csíkok a bőr kötőszöveti részében alakulnak ki, mert a gyorsan jött gyarapodás feszíti a bőrt, aminek következtében a kötőszöveti rostok egyszerűen elszakadnak. Lehetnek egészen halvány rózsaszínűek, de vöröses lilásak is. A lényeg, hogy próbáljuk meg halványítani őket, ha már végleg nem is lehet eltüntetni.

Zöld kávé

A zöld kávé az utóbbi években reneszánszát éli, hiszen újrafelfedezte magának nem csak a fogyókúraipar, de a kozmetológia is A zöld kávé hozzáadásával készült krémek, segítenek visszaadni a bőr rugalmasságát, puha tapintását, feszesítenek, hiszen a zöld kávé fitoszterolokban és linolsavakban gazdag.

Citrom

A másik tökéletes szövetséges a striák elleni harcba: a citrom. Képes regenerálni a bőr sejtjeit, szöveteit. Vágjunk félbe egy citromot és dörzsöljük be vele jól a problémás testrészeket (ez lehet comb, fenék, hasfal vagy mell), hagyjuk hatni 10 percet, majd alaposan mossuk le. A csíkok halványabbak és kevésbé mélyek lesznek.

Mandulaolaj

Zuhanyzás után, a még nedves bőrbe érdemes felkenni a mandulaolajat, ami komoly segítség lehet a megelőzésben és a már meglévő striák elleni küzdelemben is. Terhesség idején mindennapos kenegetésre ajánlott, de ilyenkor bármilyen olaj megteszi, amivel csökkenthetjük a bőr szárazságát, rugalmasabbá tehetjük, hogy jobban bírja a hirtelen tágulást.

Levendulaolaj

Az egyik leghatásosabb növényi olaj a nemkívánatos csíkok ellen a levendulaolaj. A hatékonyság növelése érdekében érdemes narancsvirág- és jojoba-illóolajjal keverve, naponta kétszer felkenni, körkörös masszírozó mozdulatokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top