Életmód

Citromkúra, amivel 1 hét alatt laposabb lesz a hasad

Íme a híres citromkúra, ami tutira működik: 1 hét után nemcsak a hasad lesz laposabb, de a mérleg is kevesebbet mutat. Miből is áll ez a fogyókúra, és mitől ilyen hatékony?

A citromos fogyókúra nem újkeletű dolog, már sokszor bizonyította, hogy működik és érdemes belevágni. Az első 3 napos méregtelenítő szakaszban akár 3 kg-tól is megszabadulhatunk, így azoknak kifejezetten ideális, akik az utolsó pillanatokban szeretnének maguknak lapos hasat varázsolni, vagy megszabadulni pár felesleges kilótól.

Miért jó a citrom?

Mindenekelőtt tudnunk kell, hogy a citrom nemcsak a fogyókúrában lehet megbízható szövetségesünk, de nyugodtan besorolhatjuk az ún. superfoodok közé is. Erőteljesen méregtelenítő hatású, és simán felveszi a harcot a narancsbőr ellen is. Regenerál és felfrissít.

Méregtelenítő fogyás citrommal

A citromdiéta első 3 napját szenteljük a méregtelenítésnek, hogy megszabaduljanak beleink és szervezetünk a felhalmozódott feleslegtől. A citrom tehát detoxhatásának köszönhetően simán elbánik ezzel a feladattal, miközben az emésztést elősegítve teszi hasunkat egyre laposabbá.

Az első 3 nap citrommal:

  • Ébredés után rögtön egy pohár citromos víz.
  • Reggeli: gyümölcssaláta: piros, bogyós erdei gyümölcsökkel, almával, körtével, pár szem mandulával.
  • Tízórai: 1 pohár citromos víz, és elrágcsálhatunk egy marék olajos magot (mandula, tökmag vagy napraforgómag).
  • Ebéd: lencse-, csicseriborsó- vagy babsaláta citrommal, friss, reszelt gyömbérrel, olívaolajjal.
  • Uzsonna: nyers zöldségek (retek, uborka, répa) és egy pohár citromos víz.
  • Vacsora: grillhal citrommal és párolt zöldségekkel.
  • Lefekvés előtt egy pohár citromos víz.
Reggel és este is citromos víz

Reggel és este is citromos víz

Citrom egész héten

Ha a 3 napos méregtelenítés után szeretnénk még fogyni, akkor folytassuk egy hétig a citromdiétát. Mivel ez a diéta elég kemény, és nem megengedett a kilengés, igencsak hatásos lehet a súlyvesztésben, de nem ajánlott hosszabb ideig tartani. Pár hétnél tovább ne csináljuk, mert kedvezőtlen hatása lehet a szervezetünkre.

De miket ehetünk?

  • Nagyjából ugyanazt mint az első 3 napban, este és reggel 1-1 pohár citromos víz, és étkezések előtt is.
  • Ehetünk még natúr joghurtot gyümölccsel, szójatejet natúr kukoricapehellyel reggelire.
  • Tízóraira, uzsonnára olajos magvakat (mértékkel!) és frissen facsart gyümölcslevet, natúr zabkekszet friss paradicsommal, nyers zöldségekkel.
  • Ebédre zöldséglevest, teljes kiőrlésű pirítóssal, vagy csirkemellet quinoával, desszertnek kivit.
  • Vacsorára: grillezett halat, csirkét, tofut citromos-olívás öntettel, párolt vagy wokban elkészített zöldségekkel, salátával.
Spenótos lazac citrommal

Spenótos lazac citrommal

A citromdiéta hátulütői

A citromdiéta ahogy láthatjuk elég spártai fogyókúra. Éppen ezért hatásos is, de egy hónapnál tovább semmiképpen sem szabad tartani, hiszen egészségkárosító lehet. Ráadásul csak abban a 1-2 hétben hatékony, amíg csináljuk. Ha a citromdiéta után nekiállunk cukros, szénhidrátban gazdag, esetleg zsíros ételeket habzsolni, a korábban leadott kilók pár nap alatt visszacsúsznak. Ráadásul hosszabb távon elég unalmas is lehet, hiszen kevés ételtípus engedélyezett (hal, baromfi, zöldség, gyümölcs és citrom).

A legizgalmasabb citromos cikkeink!

(kiemelt kép: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top