Gasztro

Mennyeien friss, sütés nélküli citromos-joghurtos szeletek

Eljött a friss, könnyű desszertek ideje: az alábbi citromos-joghurtos szeletek pedig pont ilyenek!

 Ebben a krémes, sütés nélküli pitében a citrom és a joghurt üde párosa tökéletesen visszaadja a tavasz frissességét. Ha egyszerűen elkészíthető, könnyű desszertet keresel húsvétra, próbáld ki te is!

Sütés nélküli citromos-joghurtos szeletek

Mennyeien friss, sütés nélküli citromos-joghurtos szeletek

Hozzávalók:

20-24 szelethez

Az alaphoz:

  • 3 csésze Graham-kekszmorzsa (kb. 1 csomagnyi keksz)
  • fél csésze kristálycukor
  • 1/4 tk. só
  • 14 ek. olvadt vaj

A krémhez:

  • 2 csomag zselatin
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 3-4 citrom frissen facsart leve
  • 1 csésze víz
  • 3 csésze zsíros görög joghurt
  • 220 g tejszínhab
  • 3 ek. frissen reszelt citromhéj, és még egy kicsi a díszítéshez

Elkészítés:

  1. A kekszes alaphoz: Morzsold össze a kekszet (használhatsz aprítógépet is), majd keverd össze a cukorral, a sóval és a vajjal. Az alapot öntsd egy 33×45 centis tepsibe, és egyengesd el az alján. Min. 1 órát pihentesd hűtőben.
  2. A krémhez: keverd össze a zselatint és a cukrot.
  3. Forrald fel a vizet és a citromlevet, majd öntsd a forró citromos vizet a cukros zselatinra! Kevergesd addig, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne, majd 30 percet hagyd hűlni.
  4. Keverd össze a joghurtot és a habbá vert tejszínt. Add hozzá a citromhéjat is, majd óvatosan öntsd hozzá a kihűlt zselatinos keveréket. Dolgozd össze alaposan és öntsd a kekszes alapra. Pihentesd 1 órán át a hűtőben, tálaláskor pedig szórj a tetejére citromhéjat. Jó étvágyat!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top