Egészség

Vannak ételek, amelyekkel jobban tudsz koncentrálni

Ha észrevetted, hogy mostanában nehezebben megy a koncentráció, gyakrabban elkalandozol, vagy egészen egyszerűen nem jutnak eszedbe dolgok, akkor lehet, hogy az étkezési szokásaidon is változtatni kell.

Igen, lehetséges fejleszteni a koncentrációt vagy megszüntetni a memóriazavart bizonyos ételek fogyasztásával, diétával. Ezek az élelmiszerek ugyanis olyan vitaminokban, ásványi anyagokban vagy nyomelemekben gazdagok, amelyek javítják az agyműködést, így járulnak hozzá a figyelem- vagy a memóriazavar csökkentéséhez.

Kellemest a hasznossal

Miért ne köthetnénk össze a kellemest a hasznossal? Miközben finomakat eszünk, még az agyműködésünknek is jót teszünk. Ez nemcsak nekünk, de a körülöttünk élőknek is hasznos lehet. Válasszunk olyan alapanyagokat a hétvégi ebéd elkészítésekor, amelyekkel szervezetünk hasznára válunk.

Spenót

Ez a nagyon zöld leveles zöldség egy igazi kincs: a szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz, amelyekkel csak jót tehetünk magunknak. Többek között luteint is tartalmaz, amely antioxidánsként védi az agyunkat. Felveszi a harcot a szabad gyökökkel, így szolgálja egészségünket. Használjunk friss spenótleveleket akár salátába vagy smoothie-ba, főtt ételekbe pedig minél kevesebb hőkezeléssel készítsük el.

Lencse

Nem is sejtenénk, de  a hüvelyes növények közül a lencsével teszünk leginkább jót az agyműködésünknek. Telis-tele van növényi fehérjével, vassal és B-vitaminnal, amelyekkel javítani tudjuk a memóriánkat, és segítenek a koncentrációban.

Olajos magvak

Dió, mandula, pisztácia, mogyoró… csordultig vannak ómega-3-zsírsavval, amellyel a szervezetünket dopamin- és adrenalintermelésre ösztönzik. Javítják az információ áramlását és a koncentrációt az agyunkban.

Étcsokoládé

Nemcsak finom, de a szervezetünkre gyakorolt jótékony hatása is kiemelkedő: jókedvünk lesz tőle, és a benne lévő flavonoidoknak hála könnyedén legyőzhetjük a memóriazavar okozta nehézségeket.

Tojás

Kevesen tudják, de a tojás az egyik legnagyobb támogatója a memóriánknak: kiemelkedően magas kolintartalmának köszönhetően javítja az agyi funkciókat és ellensúlyozza a sejtek korai elöregedését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top