Egészség

Nem volt hely a budapesti kórházban, öt órán át utaztatták a szívműtött férfit

Balatonfüredre vitték Budapestről, de előtte felvették a többi beteget is.

Öt órán át utaztattak egy szívbeteg férfit a betegszállító autóban – számolt be az esetről a beteg egyik rokona az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoportban.

A férfit egy budapesti kórház szívsebészetén műtötték pénteken, majd helyhiány miatt áthelyezték Balatonfüredre. A pácienst 11 órakor vette fel a betegszállító autó, majd utána 3 órát keringtek a városban, mire a többi beteget is felvették.

„Az autóban 7 fő kucorgott (4 műtött) összeszorulva, a térdükön a bőrönddel. A lábuknál a padlón egy leszíjazott fogyatékos gyerek feküdt egy hordágyon. Kint 40 fok meleg, bent nem tudom mennyi volt, de az autónak nem volt légkondija”

– írta a férfi sógornője.

A rokon szerint a sofőrnek nem volt semmilyen egészségügyi képzése, a betegek végül délután 4-kor érkeztek meg. Szerencsére mindenki túlélte az utat, de a férfi nagyon rosszul volt, azonnal megvizsgálták és kezelésbe vették.

A rokon szerint felelőtlenül veszélyeztették a sógorát a hosszú úttal, ráadásul állítása szerint a férfit nem is lehetne mentővel szállítani.

(Kiemelt kép: MTI/Kálmándy Ferenc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top