Aktuális

30 helyett 300 kilométert utaztattak egy idős betegek a betegszállítók

A Pest megyei idősek otthona helyett Bács-Kiskun megyébe vitték a demens férfit Budapestről.

Tévedésből 300 kilométert autóztatott egy idős, Alzheimer-kóros beteget egy betegszállító. A férfit a fővárosi Merényi kórházban műtötték combnyaktöréssel, múlt csütörtökön engedték ki. A betegszállítónak a nagyjából 30 kilométerre lévő, Pesti megyei szigetcsépi idősek otthonába kellett volna vinnie.

Ehelyett azonban a 160 kilométerre található Bács-Kiskun megyei Hajósra ment vele, amikor pedig rájött a tévedésre, a bajai kórházba vitte a férfit, aki onnan csak másnap került vissza Szigetcsépre. A beteg unokája azt mondta, órákig nem tudták, hol van az idős férfi – számolt be az RTL Klub.

A betegszállító cég igazgatója azt állítja, nem ők tévedtek, hanem az Országos Mentőszolgálattól kapták a téves címet. Azt is elmondta, hogy a sofőr azért nem fordult vissza aznap Hajósról, mert akkor már 11 órát vezetett, és nem ülhetett tovább a volán mögött. Elérhetőségük pedig nem volt a családhoz, így csak az idősek otthonát értesítették késő délután.

Az eset miatt a betegszállító cég belső vizsgálatot indított, és a mentőszolgálat is vizsgálja az ügyet.

Kiemelt kép: illusztráció, RTL Klub videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top