Egészség

Ezt teszi velünk az avokádóolaj

A megfelelő szépség- és testápolás érdekében nem árt, ha közelebbi barátságba keveredünk az avokádóolajjal. Az avokádó ugyanis nem csak a mindennapi étkezéseinket forradalmasította nem mindennapi ízével, a belőle készült olajjal szépülhetünk is.

Az eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származó avokádó számos kedvező élettani hatásának köszönhetően mára már az egész világon elterjedt és kedvelt alapanyag. „Jó zsírokban”, vitaminokban, káliumban és rostokban gazdag. Rendszeres fogyasztása segít a koleszterinszint csökkentésében, a bőr feltöltésében, új sejtek születésében és gyulladáscsökkentésben.

Extra szűz  kozmetikum

Az avokádóból nyert olaj, az olívaolajhoz hasonlóan jótékonyan hat a szervezetünkre: zsírsavakban, antioxidánsokban gazdag, fényvédő és gyulladáscsökkentő hatású.  A konyhában már szinte nélkülözhetetlen az avokádó: az evidens, hogy nincs nélküle guacamole.  De a mai Instagram-őrület egyik legnagyobb sztárja, a Buddha-tál sem nagyon valósulhat meg gyönyörűre szeletelt avokádó nélkül. És készülhet belőle vegán csokoládékrém is.

Minden része ehető

Nem mindenki tudja, de az avokádó közepén található óriási mag is hasznosítható: lereszelve turmixba keverve hihetetlenül egészséges. Rostokban, antioxidánsokban, flavonoidokban gazdag, tehát erősíti immunrendszerünket. Néhány avokádótípus héját is hasznosítják, krémet készítenek belőle, amit a konyhán túl a kozmetikai iparban is hasznosítanak. Tápláló a hajnak, öregedésgátló a bőrnek.

  • Gyorsan felszívódik, nem tömíti el a bőr pórusait
  • Gyulladáscsökkentő hatása miatt kiváló a pattanásos bőrre
  • Sejtmegújító, hajnövekedést serkentő
  • Hidratál és antibakteriális, korpásodás ellen is kiváló
  • Magas magnéziumtartalmának köszönhetően csökkenti a hajhullást

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top