Egészség

Életet mentett a Szív City applikáció és a mentők együttese Kőszegen

Az appos riasztásra pár percen belül szinte egy teljes sürgősségi osztály reagált.

Az utcán esett össze az a 65 év körüli nő, akihez a mentők segítségét kérték vasárnap a járókelők.

A mentésirányító instrukciói alapján a bejelentő megvizsgálta a beteget, akinél nem tapasztalt légzést, így az irányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőgépkocsit és távolabbról egy esetkocsit, miközben folyamatosan diktálta az újraélesztés lépéseit – írja az OMSZ Facebook-oldalán.

A mentők a Szív City mobilapplikáción is értesítették a környéken levő önkénteseket, amire pár percen belül szinte egy teljes sürgősségi osztály reagált. Egy volt és egy jelenleg is aktív mentőgépkocsi-vezető érkezett először segítségül, őket a megyei ÁNTSZ főápoló asszonya, valamint egy sürgősségin dolgozó nővér követte.

Az orvosi ügyelet autója is gyorsan arra vette az irányt, hiszen őket is riasztotta az applikáció. A csapathoz hamarosan egy háziorvos is csatlakozott, így pillanatok alatt egy teljes „sürgősségi team” küzdött a nő életéért a helyszínen, ami végül sikerre vezetett – írták a mentők.

(Kiemelt kép: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top