Egészség

Hajszálon múlt Besenyei Péter élete

Megmenekült a haláltól a világ- és Európa-bajnok műrepülő pilóta.

Nem sokon múlt Besenyei Péter többszörös műrepülőbajnok élete 1982 májusában – írja a Bors. Ha ugyanis akkor elrepül Dunakeszire, nem élte volna túl. 

Az előző héten versenyt rendeztek Keszin, és pár gép ottmaradt. A pilóták elhatározták, hogy elugranak egy An–2-es géppel, és hazahozzák őket. Én is készültem, de a reptérparancsnok nem engedett fel a gépre, mert nem volt arra a típusra vizsgám. Repülés helyett mehettem horgászni. Este tudtam meg, hogy az An–2 nekiütközött a Hármashatár-hegynek, és a balesetben mindenki életét vesztette” – mondta el Besenyei, aki a szerencsétlenség után – amelyben meghaltak a barátai – abba akarta hagyni a repülést, de végül visszacsábult a reptérre.

Fotó: MTI Fotó: Marjai János

A műrepülő pilóta ugyan már visszavonult, de a repülést képtelen befejezni. Mint mondja, úgy tervezte, ha már nem repül versenyeken, sokkal több időt tud majd eltölteni a feleségével, a barátaival, a kutyáival, de nem így lett. „Jó itthon, de sajnos még mindig nem tudok eleget velük lenni. Szerencsére sok helyre hívnak, és ha a repülésről van szó, nem tudok nemet mondani egyetlen felkérésre sem. Szinte minden hétvégém foglalt” – árulta el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top