Egészség

Elszakadt a kötél, a tengerbe zuhant egy magyar testvérpár Horvátországban

Csak a vízi ejtőernyőzést szerették volna kipróbálni a nyaralás alatt...

Egy budapesti testvérpár, a 19 éves Liza és a 17 éves Marci édesanyjukkal és a lány barátjával nyaraltak múlt héten Horvátországban. A testvérek szerették volna kipróbálni a parasailinget, vagyis a vízi ejtőernyőzést. Be is fizettek egy 500 kunás, vagyis nagyjából 22 ezer forintos túrára – számolt be róla a Bors.

Miután a testvérpár a levegőbe emelkedett, édesanyjuk azt látta, hogy a személyzet kapkodni kezd, majd a kötél megrogyott, végül elszakadt. Az ernyő úgy 200–250 méteres magasságba emelkedett a tinikkel, majd süllyedni kezdett.

parasailing

A kép illusztráció (iStock)

A testvérpár néhány perccel később a tengerbe zuhant, Marci kicsatolta magát és a testvérét, majd jött is értük a hajó, és beemelték őket a fedélzetre. Szerencsére nem esett komolyabb bajuk.

Az anya arról számolt be, hogy a túrát szervező személyzet megpróbált lelépni, végül a pénzt visszaadták. A család nem hívott rendőrt, mert nem akarták elrontani a nyaralásukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top