Egészség

Felébredt az altatásból a sziámi ikerpár tagja, Rukaya

19 nappal műtétje után magához tért a bangladesi ikerpár eddig altatásban tartott tagja, Rukaya.

A 33 órás, magyar orvoscsapat által végzett szétválasztóműtét után tizenkilenc nappal az eddig altatásban lévő Rukaya is önállóan kinyitotta a szemét. Ikertestvérét, Rabeyát – aki két hete tért magához, és azóta egész mondatokban beszél, és szájon át eszik – édesanyjuk már ölbe is veheti. A jó hírt a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány közölte szerda este az Indexszel

A speciális vírusos láz leküzdése után

– amelyen mindkét gyermek átesett, és Rukaya állapotát néhány nappal ezelőtt kritikussá tette – most mindkettejük állapota stabil. Azonban Rabeya és Rukaya állapotából három-hat hét múlva lehet hosszú távú következtetéseket levonni.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány vezető orvosai

dr. Pataki Gergely, az „Operation Freedom” névre keresztelt szétválasztó műtétsorozat fő koordinátora, a sziámi ikrek végső szétválasztását vezető dr. Csókay András és az aneszteziológiai team vezetője, dr. Csapody Marcell – augusztus 18-án érkeztek vissza Bangladesből. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top