Egészség

Erre esküszik a 100 éves Margitka

Szabó Pálné Margitka Túrkeve legidősebb polgára. Elárulta, szerinte mi a hosszú élet titka.

Századik születésnapja alkalmából köszöntötték nemrég Szabó Pálné Margitkát, aki jelenleg Túrkeve legidősebb polgára. 1919. szeptember 3-án látta meg a napvilágot, de ma is kiváló egészségnek örvend, könnyedén elsétál bárhová, és mindenkihez van egy kedves szava – írja róla a Szóljon.hu.

Régen dajkaként dolgozott, sokan ismerik a városban. Nem lakik ott, de a társaság miatt sokszor jár be a helyi Idősek Klubjába. „Világéletemben itt éltem. Olyan mondjuk volt, hogy külföldön dolgoztam, varrónőként. Miután a férjem meghalt, nekem kellett felnevelni a négy gyermekünket… egyedül. De mindet kitaníttattam!” – mesélt az életéről Szabóné Margitka.

Fotó: Pixabay

A hosszú élet titkát firtató kérdésre pedig azt mondta: „Kevés húst, de sok gyümölcsöt eszek. Banán, szőlő, körte, ami éppen van. A csokoládét is nagyon szeretem! Az orvos azt mondta, hogy igyak meg napi három liter vizet, néhány pirulát is szednem kell, de nagyon jól érzem magam. A gyerekek tartanak életben, náluk nagyobb kincs nincs!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top