Egészség

Lefutotta a félmaratont a férfi, aki gyorskaján élt, és 120 kilót fogyott

Az egykor 254 kilós férfi teljesen megváltoztatta az életmódját.

Darren „Dibsy” McClintock annyira túlsúlyos volt, hogy komoly veszélyben forgott az élete. A gyorskaján élő angliai férfi több mint 254 kilogrammot nyomott, amikor elhatározta, hogy felhagy az életmódjával.

Mike Hind személyi edző segített neki a változásban. Nemcsak az étrendjét és az edzésprogramját állította össze, hanem még posztereket is készített a helyi gyorséttermeknek, hogy ne szolgálják ki a túlsúlyos férfit.

Dibsy nagyon eltökélt volt, leszokott a cukros üdítőkről és az alkoholról, a gyorskaját kalóriaalapú étrendre cserélte, és rendszeres testmozgásba kezdett. Elszántságának meg is lett az eredménye: 11 hónap alatt több mint 120 kilót adott le, majdnem testsúlya felét.

A napokban újabb mérföldkőhöz érkezett, lefutotta a Great North Run nevű félmaratont, és igen szép idővel, 2 óra 43 perc alatt teljesítette a 21 kilométeres távot.

Dibsy azt mondta, csodálatos érzés, hogy teljesítette a versenyt, és nagyon sok mentális erőt kapott a nézőktől, akik ismeretlenként is hangosan biztatták futás közben. Nem is akar leállni, jövőre ismét rajthoz áll.

(Mirror)

(Kiemelt kép: Instagram/Mike Hind)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top