Egészség

Életet mentett Mallorcán a magyar mentős házaspár

Nyaralni mentek, életet mentettek.

Jól megérdemelt pihenését töltötte Mallorcán az Országos Mentőszolgálat székesfehérvári mentőtiszt házaspárja, amikor tegnap valaki segítségért kiabált a vízből. Bajtársaink gyorsan odasiettek, ahol a fürdőzők egy 60 év körüli férfi testét tartották a víz tetején” – osztotta meg a hírt Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

iStock

Mint írják, a rutinos mentőtiszt pár partra húzta a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést. „Azonnal megkezdték az újraélesztést, miközben többen is értesítették a mentőket. Pápai Imre és Kitti egymást váltva, hősiesen végezték a mellkasi nyomásokat a vízimentők félautomata defibrillátorának érkezéséig.

A fürdőző tömeg döbbenten figyelte az életmentést. „Bajtársaink azonnali beavatkozása végül eredményre vezetett, spanyol kollégáik stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, miután megköszönték a magyar életmentők segítségét!” – írják. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top