Egészség

Mindkét terhességét rákbetegen csinálta végig a fiatal nő

Jessica a második terhessége alatt végig kemoterápiára járt. Nagyot harcolt.

Tizenkét részes kemoterápián van túl Jessica Purcell. A fiatal édesanya ezért boldogan kongathatta meg a floridai Tampában található Moffit Rákközpont folyosóján lévő harangot, amellyel azt jelezte, kész van, befejezte a kezeléssorozatot.

A Good Morning America adásának nyilatkozó 36 éves nő azt mondta, hatalmas tehertől szabadult meg azzal, hogy vége a kemoterápiának, amit azért kapott, mert a második terhessége alatt mellrákot fedeztek fel nála.

Az amerikai hadseregnél századosi rangban szolgáló nő először 2017-ben betegedett meg, akkor még első gyermekével volt terhes, amikor a hónaljában találtak limfómát. Megszülte kislányát, és a szoptatások alatt újabb csomót vett észre a testében, ezúttal a mellében.

Már előjegyezték mammográfiára, amikor kiderült, hogy újra terhes. Az orvosok azonnal megkezdték Jessica kezelését, aki a 38. héten császármetszéssel szülte meg kisfiát.

A nőt fizikailag és érzelmileg is kimerítették a kezelések, a teje is elapadt, de folyamatosan küzdött azért, hogy egyszer ő is megkongathassa a rákközpont gyógyulást jelző, túlélést jelentő harangját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top