Egészség

Kihasználatlanul működik az ország egyik legmodernebb szakrendelője

Hiába van elegendő orvosuk és korszerű eszközeik, nem kapnak engedélyt több vizsgálatra.
szakrendelő 13. kerület

Budapest XIII. kerületében működik az ország egyik legodernebb, önkormányzati fenntartású szakrendelője. Az intézményben korszerű berendezések, többek között CT, MR, a legújabb endoszkópos készülékek, illetve többféle lézerterápia is rendelkezésre állnak, és orvoshiány sincs. Mi több, van szabad kapacitásuk is, ám ezt hiába jelzik az egészségbiztosítónak, nem kapnak engedélyt több vizsgálatra – számolt be az RTL Híradója.

A szakrendelőben minikórház és felszerelt műtő is van, ahol napi nyolc-tíz egynapos sebészeti műtétet végeznek, de ennek duplájára is képesek lennének.

Dr. Hertzka Péter főigazgató főorvos elmondta, az intézmény CT-MR centruma alkalmas volna a fővárosi akut ellátásban való részvételre is.

Az egészségbiztosító álláspontja szerint azonban újabb gépeket inkább fekvőbeteg-intézményekben célszerű elhelyezni és a kerületben máshol is elérhető CT és MR vizsgált.

(Nyitókép: Google Maps)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top