Aktuális

Továbbra is nehéz bejutni ultrahangra az újbudai szakrendelőben

A Budapesti Kormányhivatal még augusztusban azt ígérte, intézkednek az ügyben...

Továbbra is problémás bejutni ultrahangvizsgálatra a XI. kerületi szakrendelőben – számolt be az RTL Híradója. A stáb először augusztusban járt az intézményben rejtett kamerával. Kiderült, időpontot nem tudnak adni, csak várólistára teszik a betegeket és fél év, mire sorra kerülnek. A Budapesti Kormányhivatal akkor azt közölte: soron kívül intézkednek a szakrendelő ügyében, és ha kell, más intézményeket is kijelölnek az ellátásra.

A hírműsor riportere múlt héten telefonon próbált időpontot kérni ultrahangra ugyanott, ám közölték vele várólista van, 2-3 hónap múlva ők telefonálnak majd, akkor tudják felvenni a beteget várólistára, és januárra-februárra tudnak időpontot adni.

XI. kerületi szakrendelő

A XI. kerületi szakrendelő (Forrás: Google Maps)

A Híradónál ezek után jelentkezett egy nevét és arcát nem vállaló beteg, aki elmondta: neki még februárban mondták, hogy hívni fogják, és a lelkére kötötték, hogy legyen elérhető, mert legfeljebb kétszer fogják keresni, és ha nem veszi fel a telefont, bukja a vizsgálatot. Két hónappal később, egy szombat este hívták fel, hogy június második hetére kaphat időpontot. Ő végül magánrendelésre ment ugyanahhoz az orvoshoz, aki a szakrendelőben is megvizsgálta volna.

A hírműsor tegnap is megpróbált időpontot foglalni ultrahangra, de nem lehetett.

Keresték az intézmény főigazgatóját is, mert szerették volna megkérdezni, hány beteget hívtak fel hétvégén és hányan estek el a vizsgálattól amiatt, mert nem tudták őket elérni, de az adásig nem reagált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top