Egészség

Csak egyszer sírta el magát a kezelés közben Zente

A kisfiú a vártnál jobban viselte a kezelést.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a kis Zente kedden megkapta a 700 milliós Zolgensma génterápiás kezelést Budapesten a MRE Bethesda Gyermekkórházában. A csöppség jól van, de most szigorú karantén, megfigyelés és utókövetés veszi kezdetét.

A kisfiú kezelőorvosa, dr. Gergely Anita a Blikknek azt mondta, a kisfiú a vártnál jobban viselte a beadási procedúrát. Végig mosolygott, játszott, csak akkor sírta el magát, amikor a vérnyomását mérték.

Zente

Zente (Forrás: Facebook)

A doktornő hozzátette, a nagy fertőzésveszély miatt Zentét most nem szabad látogatni, közösségbe vinni, és az is fontos, hogy a család kórház közelében legyen, ha a kezelésnek esetleg bármilyen mellékhatása jelentkezik.

Mivel egyelőre kevés olyan gyerek kapta meg a Zolgensmát, akinél az eredmények is láthatók volnának, nem lehet pontosan tudni, mit hoz a jövő, a szülők azonban abban bíznak, hogy a fiúcska képes lesz majd járni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top