Egészség

Egy évvel a balesete után még mindig nem gyógyult fel a lezuhant magyar artistalány

Krisztina tavaly szeptemberben szenvedett súlyos balesetet, amikor a Zirkus des Graunes társulatával lépett fel Felsőpulyában. Hosszú ideig mesterséges kómában tartották.

Egy évvel a balesete után még mindig küzd a gyógyulásáért az a fiatal magyar artistalány, aki tavaly szeptemberben zuhant le a trapézról egy ausztriai előadás során – írja a Bors.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

A 27 éves Kriszta a Zirkus des Graunes társulatával lépett fel Felsőpulyában, amikor zárómutatványa közben lezuhant a hét méter magasan lévő trapézról. Döbbenetes módon egyetlen csontja sem tört el, de súlyos belső vérzése lett, és idegkárosodást szenvedett, ezért hosszú ideig mesterséges kómában tartották.

Kriszta akkor már több mint egy éve dolgozott a társulatnál, tapasztalt, biztos kezű artistának tartották a kollégái. Bár már kihozták a kómából, még mindig nem épült fel teljesen. Folyamatos rehabilitációra lenne szüksége, de az egészségbiztosító a 150 napos kezeléstérítés lejárta után már nem fizeti tovább az orvosi költségeit.

„A további rehabilitációt magamnak kell finanszíroznom, ami nem egyszerű, mivel nincs jövedelmem, és egyelőre nem tudom, hogy ez mennyi ideig tart még. Remélem, nem sokáig” – fordult segítségért az artistatársadalomhoz és a segítőkész emberekhez Kriszta, akik most gyűjtést szerveznek a számára.

„A baleset után sokan felajánlották a segítségüket, amivel akkor nem tudtunk élni, mert nem tudtuk, hogyan és milyen mértékben javul az állapotom. Szembesülnöm kellett azzal, hogy a gyógyuláshoz nem elég az akaraterőm, hanem sajnos sok pénzre is szükségem van” – írta a lány Facebookon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top