Egészség

Megható: így búcsúzott el a kiskutya idős, haldokló gazdájától

Patch, a kutyus mindenhol össze-vissza nyalta halálos beteg, ágyban fekvő gazdáját, miután megengedték nekik, hogy még egy utolsó napot együtt tölthessenek a kórházban.

Amikor John Vincent bekerül az egyik helyi hospice házba, hogy utolsó hetei, napjai folyamán ott viseljék gondját, kiskutyája, Patch az új-mexikói Albuquerque nevű menhelyen talált átmeneti otthonra. A kiskutya ott a kezdetektől nagyon kedvesen és barátságosan viselkedett mind a gondozókkal, mind a többi kutyával, annak ellenére, hogy annak is egyértelmű jelét adta, hogy mennyire hiányzik neki a gazdája.

Nem sokkal azután, hogy két külön intézménybe kerültek, Mr. Vincent azt kérte az őt ellátó Raymond G. Murphy Veterankórháztól, hogy még egyszer utoljára hadd láthassa a legjobb barátját, a kiskutyáját. Az akciót azonnal el is kezdték szervezni, amiben rögtön az állatmenhely is lelkesen részt vett. Munkatársaik beültették az autóba Patchet, és meg sem álltak vele a kórházig, azon belül is a gazdi szobájáig.

„Patch mindenhol összevissza nyalogatta, és hozzásimult Mr. Vincent mellkasához. Akik jelen voltunk, nagyon meghatódtunk, és mind hálásak vagyunk, hogy tanúi lehettünk a jelenetnek” – mesélte Danny Nevarez, az Albuquerque állatmenhely vezetője. Hozzátette, természetesen nem akartak tolakodóak lenni, ezért hamarosan kettesben hagyták őket, végül majdnem egy teljes napot tölthetett együtt kutya és gazdája.

Majd miután Vincent és Patch a nap végén utoljára elbúcsúztak egymástól, a menhely munkatársai újból elvitték a kiskutyát, hogy innentől már következő feladatukra koncentráljanak: új gazdát és új állandó otthont találjanak a kiskutyának. Erre azonban sokat nem kellett várni, nagyon hamar jelentkezett is egy lelkes önkéntes, hogy örökbe fogadja Patchet, aki ráadásul ugyanolyan veterán, mint az előző tulajdonos, Vincent volt.

Via

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top