Egészség

Ilyen a Tetris Challenge a víz mélyén: kipakoltak a szabadtüdős búvárok is

A nOxygen Apnea Club szabadtüdős búvár csapata is megcsinálta a maga Tetris Challenge-ét, egészen új szintre emelve – illetve pont, hogy „süllyesztve” – azt, egy öt méter mély műugró medence fenekén.

Mint közleményükben írják, sportáguk lényege, hogy egyetlen levegővétellel úsznak a víz alatt (hosszában vagy lefele), ezért adta magát az ötlet, hogy a Tetris Challenge kihíváson belül ők a víz alatt mutassák be eszközeiket.

„Ennek nehézsége az öt méteren már valamennyire fellépő nyomás, illetve a felhajtóerő, ami miatt mindent le kellett súlyozni ólomsúlyokkal, a búvároknak pedig a végén ki kellett fújniuk a levegőjük nagy részét, hogy lent tudjanak maradni a medence alján. Érzésre amúgy kicsit olyan, mintha súlytalanságban dolgoztunk volna” – számoltak be lapunknak a nOxygen Apnea Club Egyesület búvárai a kihívás teljesítése közben szerzett tapasztalatokról.

Videó is készült arról, hogyan pakolja ki a csapat a maga felszereléseit:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top