Szabadidő

Csökkentenék az új budai uszoda botrányosan magas jegyárait

Őrsi Gergely polgármester szerint az áraknak igazodniuk kell a szolgáltatások színvonalához.

Egyelőre csak egy 25 méteres medencét használhat a nagyközönség, mégis horribilis jegyárakkal nyitották meg a Gyarmati Dezső Uszodát Máriaremetén még a kampányidőszak alatt. Az új II. kerületi ellenzéki polgármester, Őrsi Gergely szerint azonban az áraknak igazodniuk kell a szolgáltatások színvonalához – írja az Index.

A Gyarmati Dezső Uszoda az átadóünnepség napján (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az eredetileg tervezettnél 40 százalékkal drágábban, több mint hétmilliárd forintból kialakított uszoda alapvetően komoly hiányt pótolna: a legközelebbi uszoda, a Császár-Komjádi is fél óra autóútra van innen, tömegközlekedéssel egy órányira. Az viszont meglepetésként érte a környékbeli lakosokat, hogy az új uszoda Buda legdrágább hasonló létesítménye lett. A felnőtt napi belépőjegy 4200 forintba, a diák és nyugdíjas napijegy 2500 forintba kerül, a teljes árú éves bérlet 480 ezer forintba, a kedvezményes 250 ezerbe. Igaz, van kétórás jegy, és kerületi lakóknak olcsóbb a belépés, de az árak így is borsosak. A létesítmény népszerűségét aligha növeli, hogy egyelőre az 50 méteres medencének csak a fele használható a vendégeknek, a másik felét tanmedenceként üzemeltetik. A kinti medencék egyelőre zárva vannak, még nincsenek téliesítve. 

Őrsi Gergely ellenzéki polgármester az Indexnek azt mondta, az áraknak igazodniuk kell a szolgáltatások színvonalához. „Az elkövetkező három hónapban az a célunk, hogy a helyben élőkkel megtaláljuk a szolgáltatások bővítési lehetőségeit, belőjük a megfelelő jegyárszintet és kedvezményezetti szintet.”

Azt ígérte, pár héten belül megnyitják a kültéri, 33,3 méteres medencét, amit sátorral fednek be, hogy télen is lehessen használni, illetve csökkentik a jegyárakat, és elkezdik kiépíteni az alagsorban a szaunákat, közösségi tereket. „Ezt az uszodát már készen kaptuk, már amennyire ezt késznek lehet mondani” – jelentette ki arra utalva, hogy a műszaki munkálatok az uszoda átadásakor nem zárultak le teljesen. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top