Egészség

Nem lehet fotózni a kórházakban, nehogy megsértsék az intézmények jó hírnevét

Málló vakolat, felszereléshiány nem szerepelhet felvételeken. Ez áll a figyelmeztetésben.

A 444.hu olvasói küldtek a portálnak olyan fotókat, amiken látszik, az egészségügyi vezetők nagyon félnek a sajtótól és a rossz hírnévkeltéstől. Az egyik a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, a másik a budapesti Nyírő Gyula Kórházban készólt és mindkettőn ugyanaz a felirat van. A lényege, hogy senki ne fotózzon, mert:

„Az intézmény területén észlelt esetleges tárgyi hiányosságokat, annak mielőbbi kezelése érdekében elsődlegesen az intézmény vezetője részére kell jelezni. A betegellátás biztonságához fűződő közbizalom megőrzése érdekében, amennyiben a tárgyi feltételekről készített felvételek sértik az intézmény jó hírnevét, az intézmény megteszi a szükséges jogi lépéseket.”

Számos olyan cikk született idén is, ami arról szólt, milyen kaotikus vagy nem megfelelő állapotok uralkodnak a magyar egészségügyben. Az adatvédelmi szabályok betartása miatt a TASZ javaslatot is tett a betegeknek vagy látogatóknak, hogyan fotózhatnak erre vonatkozó „bizonyítékot” anélkül, hogy az törvénybe ütközne. Ehhez képest a mostani kiírás nem mások adatai miatt aggódik, hanem inkább amiatt, hogy a kórház jó hírnevén csorba esik.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top