Egészség

Minden kórházi kórtermet elfogadható állapotúvá tenne a kormány

A miniszterelnök szerint először a várók, kórtermek állapotával kell foglalkozni az egészségügyben.

Orbán Viktor kormányinfóján arról beszélt, az elmúlt években minden egészségügyi fejlesztési forrás eszközbeszerzésre és felújításra ment, és az emberek most már joggal érzik úgy, hogy csak azok a terek nincsenek elfogadható állapotban, amelyekkel ők érintkeznek – írja az Index. Ezért a kormány a szerdai ülésén úgy döntött: minden kórházi kórtermet, minden várótermet fel kell újítani, addig más fejlesztési forrás nem áll rendelkezésre más célokra az egészségügyben.

Fotó: Pixabay

A lap szerint a miniszterelnök egész jelentős mértékben foglalkozott az egészségügy témakörével, külön részletezte az egészségügyi szakdolgozói elvándorlást érintő terveiket, a többlépcsős, évek óta többször bejelentett ápolói béremelést, hogy gátat vessenek  Nyugat-Európa, elsősorban Németország egészségügyi elszívóerejének.

A kórházi adósságok felhalmozódásáról elmondta: az ÁSZ jelentése szerint ez „nem bocsánatos hiba”. Fedezet nélküli kötelezettségvállalás révén halmozódott fel, ami törvénytelen. „Utasítottuk a minisztert, hogy ezt a gyakorlatot számoljuk fel, 2020-ban egyetlen kórház sem halmozhat fel semmilyen adósságot” – mondta el Orbán Viktor. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top