Egészség

Fertőzés miatt műtétek maradnak el az Idegtudományi Intézetben

Látogatói tilalmat is elrendeltek. Úgy tudni, hányós-hasmenős fertőzés nehezíti a gyógyítást.

Elmaradnak a hétre tervezett műtétek az Amerikai úti idegsebészetként ismert Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben, a Funkcionális Idegsebészeten – írja az Index. A kórház vezetői közölték: az osztályt fertőzés miatt lezárták. A lap úgy tudja, hányós-hasmenős fertőzés nehezíti a gyógyítást.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az intézet a Facebookon közölte: a múlt hét végén észleltek fertőzést, ezért felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendeltek el a Funkcionális Idegsebészeti Osztályon és a Neuroonkológiai Osztályon, valamint látogatási tilalmat rendeltek el a Neurológiai Osztály egyik emeletén.

„A múlt hét végén észlelt osztályos fertőzésről a rutineljárásnak megfelelően tájékoztattuk a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynél jelenleg is tart a mikrobiológiai vizsgálat. Ennek eredménye alapján oldjuk fel a következő napokban osztályaink zárlatát – amelyről Betegeinket és Látogatóinkat is tájékoztatjuk” – írják a bejegyzésben.

Az intézkedés a járóbeteg-rendeléseket nem érinti. Arról, hogy milyen fertőzésről van szó, és mikorra ütemezik át a műtéteket, később ígértek tájékoztatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top