Egészség

Egyelőre nincs magyar áldozata a koronavírusnak

Ha a vírus Magyarországon és környékén is megjelenik, abban az esetben azonnal figyelmeztetni fogják a lakosságot – ígérte meg a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter egy pénteki budapesti sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az ÁNTSZ és s WHO adatai alapján egyelőre nem tudnak arról, hogy a koronavírus magyar állampolgárt is megfertőzött volna.

Továbbá a WHO arról is tájékoztatott, szerintük Európában nincs megerősített eset, így egyelőre nincs szükség rendkívüli intézkedésekre. Ettől függetlenül a nagykövetségek és főkonzulátusok világszerte követik a vírussal kapcsolatos fejleményeket, és rendszeresen egyeztetnek az egészségügyi hatóságokkal. Amennyiben a vírus megjelenik, veszélyeztetve magyar állampolgárokat, azonnal figyelmeztetést adnak ki.

A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, arra kérik azokat, akik Hupej tartományba terveznek utazni a közeljövőben, mégse induljanak el. Ha más kínai városokba utaznak, figyeljék a konzuli szolgálat honlapját, és regisztráljanak konzuli védelemért.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top