Agyféreg okozta a férfi „misztikus” betegségét

B.Esz. | 2020. Január 29.
Csak annyit mondunk, alaposan főzd meg a sertéshúst...

Egy texasi férfi folyamatos fejfájással és hányással küzdött, ám az orvosok tétlenül álltak a betegsége előtt, míg ki nem derült, hogy egy agyféreg bújt az agyába egy évtizeddel ezelőtt. A puhatestű parazita 4 cm hosszú volt, és a férfi agytörzsének közelében „ücsörgött”.

Képünk illusztráció (Photo by Road Trip with Raj on Unsplash)

Az orvosok szerint a texasi Austinból származó férfi több mint 10 évvel ezelőtt fertőződhetett meg Mexikóban a galandféreg ezen típusával, miután rosszul elkészített sertéshúst evett. A féreg idáig köszöni, jól megvolt, és növekedett az agyában. A férfi csak az utóbbi időben szenvedett éles fejfájásoktól, ekkor döntött úgy, hogy orvoshoz fordul.

A tesztek kizárták az agytumort, az orvosok egyértelműen rámutattak a féregre, mely fertőzést okozott a központi idegrendszerében. Az Egyesült Államokban évente körülbelül 1000 ilyen eset fordul elő, az érintettek hasi fájdalomtól, hányingertől, fejfájástól, rohamoktól szenvedhetnek.

Szerencsére az orvosoknak sikerült eltávolítaniuk a parazitát, a férfi várhatóan teljesen felgyógyul majd a fertőzésből.

(Unilad)

Exit mobile version