Egészség

Koronavírus: a járvány mellett az összeesküvés-elméletek is terjednek

Itt vannak a legviccesebb koronavírus-konteók!

A Chemtrail rajongói csoport/Chemtrail for everyone! nevű Facebook-csopot egy 10 pontos konteólistát adott közzé Miért ne égesd magad koronavírus-konteók megosztásával? címen, amiből most a legjobbakat szemeztük ki a számotokra. Persze a felsorolás mellett meg is cáfolták, miért teljesen irreálisak ezek a kétes népszerűségnek örvendő feltételezések.

Fotó: Getty Images

Az egyik konteó, hogy a vírust szándékosan hozták létre a tudósok. „Valóban léteznek olyan Disney-filmek, amelyben bugyborékoló lombikok között egy barnás köpenyes, kopasz szararc őrült tudós mindenféle gyilkos trutyit gyárt az emberiség szívatására, de a valóság nem ez” – szögezik le gyorsan, hozzátéve, hogy a Tom Cruise-os filmeket is el kéne felejteni, ha a tudományról van szó. Ehhez szorosan kapcsolódik az az elmélet is, hogy már ismerik az ellenszerét, oltását, de direkt nem engedik a piacra. „Nem, nem egy gyógyszergyár van a világon. Végképp nem irányítja ezt a képzelt konglomerátumot egy New Yorki penthouse-irodából pár feltekert pajeszos sötét alak” – cáfolják meg rögtön az állítást. 

Sokak szerint a vírus egy biológiai fegyver, ami a kisemberek kontrollját célozza – erre az író gyorsan riposztol: „Ha most arról van szó, hogy létezik egy magányos embergyűlölő, akinek se kutyája, se macskája, aki a garázsában létrehozta a vírust, majd a vuhani piacon önkezével beletette egy denevérbe totálisan homályos hatalmi érdekei okán, akkor ne is beszélgessünk erről tovább” – zárja rövidre, ahogyan szerinte az is nehezen elképzelhető, hogy a jó öreg Háttérhatalom a bűnös, már csak azért is, mert ha tényleg létezik ilyen csoport, akiknek célja a nagyobb profit, miért is kívánnák csökkenteni a felvevőpiacukat válogatott népirtási akciókkal.

Hozzájuk hasonlóan Bill Gates sem okolható a járvány létrejöttével, ám ezt az összeesküvés-elméletet inkább már nem is kommentálja az író. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top