Egészség

Nem ért ki időben a mentő a rossz út miatt, meghalt a beteg

Csupán másfél kilométerre voltak a mentősök a betegtől, de nem tudtak segíteni.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tószegen a falu külterületi, úgynevezett „hobbi” részén kedden rosszul lett egy 62 éves férfi. Összeesett, nem reagált. A mentők a bejelentés után azonnal elindultak, de először a helyszíntől 1,5 kilométerre lévő benzinkúton voltak kénytelenek várakozni, mert félő volt, hogy elakadnak a területre vezető, igen rossz állapotban lévő úton. A mentősökért végül egy terepjáró érkezett, ami bevitte őket a beteghez, ám a kérdéses 1,5 kilométeres útszakaszt 15 perc alatt tudták megtenni. Eközben azonban a beteg meghalt – írja a hvg.hu.

Arról, hogy mi történt volna, ha korában tudnak a helyszínre érni, meg lehetett volna-e menteni a beteg életét, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője se igent, se nemet nem mondott. „Az ott tartózkodók által a mentésirányító telefonos segítségével megkezdett újraélesztési kísérlet sajnos sikertelen volt. A halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni” – tette hozzá.

A hvg.hu úgy tudja, az ott élők kétségbe vannak esve, mondván mi lesz, ha azon múlik az életük, hogy a mentő az út rossz állapota miatt nem tud eljutni hozzájuk. A járhatatlan útból több mint 10 utca nyílik, a területen idősek, gyermekek, családok élnek, körülbelül 60 ember. A polgármester tavaly óta tud a problémáról, de nem történt semmi.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI / Mihádák Zoltán 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top