Egészség

Úgy tűnik, van ellenszer a koronavírusra

Már a második beteget kezelik ugyanazzal az ellenszerrel Thaiföldön. Ők meggyógyultak.

Két koronavírussal fertőzött beteget is kezeltek Thaiföldön ugyanazzal az ellenszerként használt keverékkel. A két HIV-ellenes, illetve egy influenza ellen kifejlesztett szer koktéljával előbb egy súlyos tüneteket mutató, 71 éves nőt kezeltek, akinél hosszabb időn át pozitív változást mutatott a beavatkozás.

Védőfelszerelést ölt magára egy kórházi orvos a közép-kínai Hupej tartománybeli Vuhanban 2020. január 30-án (Fotó: MTI / AP / Chinatopix)

Addig azonban a kutatók nem tudtak mit mondani a szer általános hatékonyságáról, amíg csak egy páciensnek adták be. Hétfőn azonban bejelentették, hogy egy második beteget is eredményesen kezeltek a lopinavir-ritonavir-oseltamivir keverékkel. A bangkoki sajtótájékoztatón a thai egészségügyi minisztérium képviselői elmondták, hogy a bejelentést azért halasztották idáig, mert a második kezelt páciens megerősítő laboreredményeire vártak.

 A thai orvosok felajánlották a nemzetközi tudományos közösség számára a kutatási adataikat.

(CNN via Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top