Egészség

Életét köszönheti egy nő az Országos Mentőszolgálat új Életmentő app-jának

Rengeteg időt megspóroltak a mentősök az új applikációnak köszönhetően.

Felesége természetellenes, furcsa beszédére lett figyelmes egy férfi, ezért azonnal úgy döntött, a mentők segítségét kéri az ÉletMentő appon keresztül – írja az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldalára hivatkozva a Blikk. Az app segítségével a mentésirányító pillanatok alatt megkapta a pontos helyszínt, a feleség betegségeit, illetve az asszony által rendszeresen szedett gyógyszereket, így jelentősen kevesebb időt kellett foglalkoznia ezek rögzítésével.

életmentő alkalmazás mentők

(Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

A riasztott mentősök gyorsan kiérkeztek a házaspárhoz, és mivel a megadott információk alapján agyvérzésre gyanakodtak, CT-vizsgálatra szállították az asszonyt. A stroke gyanúja beigazolódott, a nőn azonnali életmentő beavatkozást végeztek el.

Az ÉletMentő app ingyenesen letölthető iOS-en és Androidon, valamint minden mobilhálózaton működik. A híváskezdeményezés és az adatküldés ingyenes.  A Mentőszolgálat arra figyelmeztet, hogy az alkalmazás kipróbálásához senki se az éles hívást használja, hanem a teszt üzemmódot. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top