Egészség

Pár extra centiért több millió forintot is hajlandóak kifizetni a férfiak

Új őrület hódít a plasztikai sebészeknél, a férfiak láthatóan nem sajnálják a pénzt a procedúrára.

Aki sokat internetezik, valószínűleg belefutott már olyan reklámba vagy kéretlen e-mailbe, amelyben speciális pirulákat vagy más kezelést ajánlgattak azoknak, akik szeretnék néhány centiméterrel meghosszabbítani egy bizonyos testrészüket. 

A legújabb trend szerint azonban a férfiak egy újabb testrészhosszabbító kezelésért őrülnek meg, legalábbis az Oddity Central értesülései szerint: egy Las Vegas-i klinikán ugyanis elképesztően megnőtt az érdeklődés a testmagasságot növelő műtétek iránt. 

A LimbPlastX Institute plasztikai sebészei akár 75.000 dollárt, vagyis szűk 23 millió forintot is elkérhetnek azért a beavatkozásért, amellyel legfeljebb 6 hüvelykkel, vagyis bő 15 centiméterrel tudják megnövelni az ügyfeleik magasságát. A mindössze másfél órás műtét során apró bemetszéseket ejtenek a comb-, vagy a lábszárcsonton és egy különleges eszközt ültetnek be, amely lassan feszíti a csontot, így előidézve a növekedést. A végleges eredmény körülbelül egy év alatt válik láthatóvá, ehhez a pácienseknek naponta egy különleges távirányítóval kell működtetniük az implantátumot, amely 24 óránként 1-1 milliméterrel növeli a magasságukat.

A plasztikai műtét segítségével akár 15 centiméteres növekedés is elérhető (Fotó: LimbPlastX Institute)

Dr. Kevin Debiparshad, a klinika munkatársa szerint 2019-ben legalább 30 férfi jelentkezett be a kezelésre, az idei évben pedig még ennél is többen keresik majd fel a klinikát, némi extra testmagasság reményében. 

Képünk illusztráció (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top