Egészség

Koronavírus: embereken fogják tesztelni a védőoltást

Jelenleg négy különböző védőoltást tesztelnek.

Négyfajta, koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják. Erről Szumja Szvaminatan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezető kutatója beszélt szerda este genfi sajtótájékoztatóján. 

Három-négy hónapon belül kezdődnek az emberi tesztek (Fotó: MTI/EPA/Wallace Woon)

Már négy lehetséges vakcina kidolgozása folyik. Valószínű, hogy az elsőt vagy a másodikat három-négy hónapon belül elkezdik tesztelni embereken is” – mondta a kutató. Ez azt jelenti, hogy a védőoltás egy-másfél éven belül válik hozzáférhetővé mindenki számára. A WHO vezető kutatója szerint a védőoltás kifejlesztése mellett számos, már létező gyógyszerrel kísérleteznek, hogy kiderítsék, használhatók-e a COVID-19 vírus okozta fertőzés kezelésére.

A kínai Hupej tartománybeli egészségügyi bizottság csütörtökön közölte, hogy 1310-re nőtt a vírus okozta halálesetek száma a területen. A hatóságok 48.200 fertőzöttről tudnak, és közülük 34.410-en meggyógyultak. A tartományban, ahonnan elindult a vírus további kilencezer embert tartanak karanténban fertőzés gyanújával.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top