Netes komment miatt fordult bírósághoz a fogorvos, pert nyert

nlc | 2020. Február 19.
Az hagyján, de az álneves kommentelő kilétét is megkaphatja.

Az Ubergizmóra hivatkozva írja a HVG, hogy egy ausztrál fogorvost annyira rosszul érintett, hogy valaki negatív véleményt írt róla az interneten, hogy bírósághoz fordult, a testület pedig neki adott igazat. A sztori érintheti a Google-t is, illetve a kritikát megfogalmazó felhasználót.

A doktor azért ment a bírósághoz, hogy azonosítani tudjon egy, a munkájáról rendkívül negatív véleményt író kommentelőt. A CBsm23 nevű felhasználó a fogorvos Google-ös adatlapján hagyott olyan visszajelzést, melynek következményeként kevesebben fordultak meg a rendelőben, a férfinak tehát bevételkiesése keletkezett.

Fotó: Profimedia

Matthew Kabbabe először a Google-nél kopogtatott, hogy árulják el a felhasználó kilétét, de a keresőcég elhajtotta a fogorvost. Mivel Kabbabe nem tudott feljelentést tenni, bírósághoz fordult, hogy egy független testület mondjon ítéletet, illetve intézkedjenek, ha szükséges. A bíróság a fogorvosnak adott igazat, és arra kötelezték a Google-t, hogy adjanak ki információkat (például IP-cím), melyek alapján azonosítani lehet a kritika szerzőjét. Egyelőre nem derült ki, kiről van szó, de Kabbabe ügyvédje elképzelhetőnek tartja, hogy egy konkurens fogorvos, esetleg egy volt alkalmazott akart rosszat tenni ügyfelének.

Exit mobile version