Egészség

Fontos szigorítás a patikákban a koronavírus miatt

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként azt kérik a gyógyszertáraktól, hogy csak annyi beteg tartózkodjon a betegforgalmi térben, ahány gyógyszerkiadó ablak működik.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapjáról már letölthető az a plakát, amelyet a bejárathoz kihelyezve figyelmeztethetik erre a korlátozásra a vásárlókat.

Koronavírus elleni védekezést segítő gyógyszertári plakát (OGYÉI)

Koronavírus elleni védekezést segítő gyógyszertári plakát (OGYÉI)

Az országos tisztifőgyógyszerész az OGYÉI honlapján közzétett teendőkben azt írja, hogy amennyiben a járványügyi helyzet indokolja, a patikáknak mérlegelniük kell a kiadó ablakon keresztüli gyógyszerkiadást is. Ezenkívül az orvosi vények aláírására kihelyezett tollakat, a kihelyezett vizet és poharakat, a gyógyszertári szórólapokat és újságokat, valamint a gyermeksarokban lévő tárgyakat be kell szedni.

Szintén pénteki hír, hogy egyszerűsödik viszont a gyógyszerkiváltás. Egy új rendelet szerint a kormány által kihirdetett, koronavírus miatti veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszerek kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. Bővebben erről itt olvashattok.

A legfrissebbek a koronavírussal kapcsolatban az nlc.-n:

Koronavírus: újabb három magyar fertőzött van
Koronavírus: így fertőtlenítsük a lakást
Itt bárki csináltathat koronavírus-tesztet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top