Egészség

Sikeresen kezeltek koronavírusos betegeket egy malária elleni szerrel

Egy francia professzor több mint egy hónapja kezel koronavírusos betegeket a hidroxiklorokin nevű gyógyszerrel, háromnegyedüknél a vírus hat nap után eltűnt.

Franciaországban sikeresen kezeltek koronavírusos betegeket egy malária elleni készítménnyel, a hidroxiklorokin nevű gyógyszerrel. Didier Raoult infektológus és mikrobiológus professzor arról számolt be, hogy a marseille-i egyetemi kórházban 24 emberen próbálták ki a kezelést, az eredmények pedig biztatóak – írja az Infostart.

A betegeknek a hidroxiklorokint tartalmazó Plaquenil nevű készítményt adták, melyhez a vírusölő Azithromycin nevű antibiotikumot párosították. Háromnegyedüknél a koronavírus hat nap után eltűnt.

A professzor már a járvány kezdetén beszélt a klorokin alkalmazhatóságáról, de véleményével nem igazán foglalkoztak. Ennek részben az lehet az oka, hogy a klorokinnak több komoly mellékhatása is lehet, súlyosan károsíthatja a szem ideghártyáját, ami vaksághoz vezethet.

A marseille-i eredmények közzétételét követően az egészségügyi miniszter kedden engedélyezte, hogy a professzor által kidolgozott kezelést más kórházban is alkalmazzák. A terápia azonban egyelőre nem tekinthető tudományosan bizonyítottnak.

További hírek a koronavírus-járványról:

Egy 86 éves gyógyszer, a klorokin lehet a koronavírus ellenszere?

Megkezdték a koronavírus elleni vakcina tesztelését, az első páciens már megkapta az oltást

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top