Egészség

Újabb áldozata van a koronavírusnak itthon

Egy idős, krónikus betegségben szenvedő férfi a koronavírus újabb hazai áldozata. Közben nőtt a gyógyultak száma is.

Újabb Magyarországon ápolt beteg hunyt el a koronavírussal fertőzöttek közül, ezzel 8-ra nőtt a vírus áldozatainak a száma – közölték a Koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldalon. Egy 80 éves, krónikus betegségben szenvedő férfi vesztette életét.

Eközben 5-tel nőtt az itthoni gyógyultak száma is, már 21-en távozhattak a kórházból.

Jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárkiben és bárhol jelen lehet a vírus. Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, nincs olyan megye, ahol ne találtak volna koronavírus-fertőzöttet.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Kórterem a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fõvárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top