Egészség

Először csökkent az azonosított fertőzöttek száma Olaszországban

A koronavírus miatt intenzív osztályokon kezeltek száma is egy hónapja most a legalacsonyabb az olaszoknál.

Először csökkent az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban a járvány terjedésének február 20-i kezdete óta – közölte a polgári védelmi hatóság hétfőn, hozzátéve, hogy 24 óra alatt 454 koronavírusos halálesetet jegyeztek fel, és ezzel 24.114-re nőtt az áldozatok száma. Vasárnap 433 volt a halálesetek napi száma.

A gyógyultak száma a hétfő esti tájékoztatás szerint majdnem kétezerrel nőtt egy nap alatt, és meghaladta a 44 ezret. Az aktív fertőzöttek száma 108 ezer felett van, de 20 beteggel csökkent az egy nappal korábbihoz képest. Lombardiában, a járvány olaszországi gócában 90-nel emelkedett az aktív fertőzöttek száma, a szintén korábbi gócpont Venetóban viszont majdnem 150-nel csökkent. Az intenzív osztályokon kezeltek száma országosan 2573-ra csökkent, ami a legalacsonyabb adat egy hónapja.

A gyógyultakat és fertőzötteket is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 181.228-at. Eddig több mint 943 ezer vírustesztet végeztek.

Személyzet egy olasz kórházban

Személyzet egy olasz kórházban (Michele Lapini/Getty Images)

Az olasz Egészségügyi Obszervatórium előrejelzései szerint elsőként a déli Basilicata és a közép-olaszországi Umbria nullázza le a fertőzöttek számát április 21-én, a közép-olaszországi Lazióban ugyanezt május közepén várják, Lombardiában és Marche tartományban pedig június végén.

A járvány tragikus jelképeként ismert Bergamo kórházában hétfőn történt meg először, hogy nem jelentkezett új koronavírusos beteg a sürgősségi osztályon. A kórházban márciusban napi ötszáz fertőzött jelentkezett, mostanra a kórházban a járvány miatt kezeltek száma háromszáz alá csökkent.

Az olasz kormány őszre halasztotta a nyár elejére tervezett helyhatósági választásokat. A járvány miatti korlátozó intézkedések fokozatos feloldásának kezdetéről még nem született döntés.

További cikkek Olaszországról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top