Egészség

Amerikában attól félnek, télen súlyosabb lesz a járvány

Az Egyesült Államokban egy második, erőteljesebb járványhullámtól tartanak.
koronavírus járvány európa

„Lehetséges, hogy a vírus támadása ezen a télen még súlyosabb lesz, mint amin eddig átmentünk”idézi az Index Robert Redfieldet, az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) igazgatóját, aki kijelentését arra alapozza, hogy a második szakaszban a koronavírus-járványt és az influenzaszezont egyidejűleg kell majd kezelni. „Ez kettős támadás az egészségügyi rendszer ellen” – tette hozzá.

Redfield a Washington Postnak adott interjújában beszámolt róla, hogy az Egyesült Államokban szeptember óta tart az influenzaszezon, és bár a vírus aktivitása jelenleg alacsony, a betegség miatt rengetegen szorultak kórházi ápolásra, 168 gyermeket pedig megölt az influenza.

A CDC igazgatója attól tart, hogy ha az Államokban a tavaly 34200 amerikai halálát okozó influenza és az új koronavírus egyidejűleg kering, akkor az túlterhelheti a kórházakat és az orvosi rendelőket, amik már a relatíve enyhe influenza-időszakban is kihívásokkal küszködnek.

Az új koronavírus az utóbbi hetekben egyébként súlyos pusztítást végzett az Egyesült Államokban; a fertőzések számát nézve itt a világon a legsúlyosabb a helyzet. Hétfőre 785 ezer fölé nőtt a regisztrált megbetegedések és 42 ezer fölé az áldozatok száma.

Olvass még többet arról, hogyan küzdenek az Egyesült Államokban a koronavírus-járvánnyal: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top